Vi är ett litet hantverksföretag som tillverkar materialsatser för broderi efter egna mönster.

HISTORIA

Brodera mera startades av Monica Zetterström på 1970-talet. Hon skapade broderimönster som såldes med material i broderisatser. De såldes via veckotidningar och via postorder. Så småningom öppnade hon en brodeributik på Drottninggatan i Stockholm. När den stängde efter 20 år fortsatte Monica att sälja broderier från hemmet i Enebyberg. 2015 tog Helena Ericsson över Brodera mera och driver det vidare i Danderyd.

VÅRA MÖNSTER

Monica Zetterström skapade broderimönster från gamla svenska broderier som hon hittade i arkiv och på museer. Dessutom har hon formgivit en mängd egna mönster för broderi. Sedan Helena Ericsson tog över Brodera mera har hon fortsatt att formge nya mönster. Brodera mera har ca 2500 mönster i sitt arkiv och drygt 100 av dessa mönster säljs som materialsatser. Vi arbetar hela tiden på att ta fram flera av våra gamla mönster till försäljning. Vi skapar även helt nya mönster och materialsatser.

TILLVERKNING

Brodera mera håller till i Danderyd och tillverkar materialsatser enligt gamla metoder. Vi räknar upp en lagom mängd garn och om det är många garnfärger i mönstret så märker vi upp garnet. Så klipper vi till tyg eller väv att brodera på. För de fria broderierna så trycks mönstret på tyget. En materialsats innehåller alltid broderiväv, garn, nål och mönster.

FÖRSÄLJNING

Våra materialsatser säljs i vår webshop. Vi har också en liten butik i anslutning till tillverkningen i Danderyd, som är öppen enligt överenskommelse.
Vi har återförsäljare runtom i Sverige. Vår största återförsäljare är Svensk Hemslöjd i Stockholm. Vi säljer också till flera museer, till exempel Nordiska museet i Stockholm och Carl Larsson-gården i Sundborn. Vi brukar också medverka vid Syfestivalen i Stockholm.


Helena Ericsson driver Brodera mera sedan 2015. Helena är utbildad i Konstsömnad hos Handarbetets Vänner i Stockholm och har broderibloggat i många år.

2018 publicerades Helenas broderibok på Semic Bokförlag:
Brodera mera – små och stora broderier från korsstygn till yllebroderi.