Om Brodera Mera

Om Brodera Mera och Monica Zetterström

I över 40 år har Monica Zetterström formgivit och sålt broderier, först på uppdrag av Bonnier tidskrifter och sedan inom det egna företaget Brodera Mera. Många av mönstren är Monicas egen design, men hon har också varit flitig med att hitta gamla svenska broderimönster i museer och arkiv runtom i landet och förvandlat dem till broderikit. Över 2000 broderimönster har hon skapat genom åren. I många år hade Monica en vacker brodeributik på Drottninggatan 100.

Om Broderibloggen och Helena Ericsson

Under ett tiotal år har Helena Ericsson skrivit om broderi på Internet. Först på hemsidan Brodera och sedan även i Broderibloggen. Under senare år har Helena även sålt broderigarner för yllebroderi i en webshop. Även Helena har provat på att formge materialsatser för broderi. Kanske har ni sett de Svenska husen som broderas i korsstygn och som säljs på hemslöjder, designbutiker och museer runtom i landet.


Om nya Brodera Mera Butik

Nu har Monica pensionerat sig och lämnat över alla broderimönster till Helena som öppnat denna webshop. Till att börja med finns endast ett begränsat sortiment i webshopen, men nya broderier tillkommer varje vecka. Om du vill hålla dig informerad om nya produkter i shopen kan anmäla dig till Brodera Meras nyhetsbrev som kommer i mailen med jämna mellanrum.